Over ons

Zegt u 'asperges', dan zegt u: Aspergeboerderij 'de Stokhoven' !

Op onze idyllisch gelegen boerderij zijn we in 1993 begonnen met de teelt van witte asperges, eigenlijk was dit een jeugdliefde van Gerrit toen hij tijdens een stage in 1979 kennismaakte met de witte asperge. Dit altijd in zijn achterhoofd gehouden om er ooit zelf eens mee te starten.
Zo gezegd zo gedaan. Een kwaliteitsproduct op de markt zetten in de Achterhoek waar er tot dan toe eigenlijk geen asperges werden geteeld.
Ja een gok, maar wie niet waagt wie niet wint was de gedachte. Nu ruim 30 jaar later weten we dat het een goede gok was en anno nu genieten duizenden van onze klanten van de Dremptse Koningin der Groenten.
Ja oke, één gelukje hadden we wel, de blanke zandgronden, die zorgen ervoor dat de asperges nog witter en lekkerder zijn.

In de loop der jaren is er veel veranderd zowel in de teelt als in de verwerking. Inspelen op de vragen uit de markt en het gebruiken van de nieuwste technieken heeft van de teelt van asperges op de Stokhoven een zeer professionele en moderne teelt gemaakt.
De komst van het zogenaamde zwart/wit folie over de bedden in combinatie met de oogstwagens heeft veel rust gebracht in de zeer hectische tijd.
Echter de toenemende vraag naar geschilde asperges resulteerde erin dat er een schilmachine werd gekocht die wel veel extra werk met zich mee bracht. Goed geschilde asperges krijg je niet vanzelf, dat kost aandacht en tijd om de machine goed af te stellen en de geschilde asperges goed te controleren.
De nieuwste aanwinst is de volautomatische digitale sorteermachine die de uniformiteit nog meer waarborgt, al het water recyclet en het werk voor de medewerkers een stuk aangenamer maakt.

Bij-vriendelijk asperges telen en certificeringen deden zijn intrede om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te telen en te werken. Dit laten we graag aan onze klanten zien.
Alle medewerkers werken continu met zorg aan de kwaliteit om u maximaal te laten genieten van het Dremptse Witte Goud.

Aspergeteler zijn, een prachtig beroep, vooral als je weet dat onze klanten genieten van onze heerlijke producten.